Saturday

Φτιάξτο μόνος σου


Δεν υπάρχει τίποτα πιo όμορφο από τον ερχομό ενός μωρού στο σπίτι. 

Ένα μέρος της μεγάλης αυτής χαράς είναι να δημιουργηθεί ένα τέλειο δωμάτιο αποκλειστικά και μόνο για αυτό το παιδί.Φωτογραφίες από μοναδικά δωμάτια εμφανίζονται στα περιοδικά και εσείς αναρωτιέστε πως θα είστε σε θέση να παρέχετε στο αξιολάτρευτο μωρό σας το καλύτερο. 


Εάν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει και μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για την γενική διακόσμηση του δωματίου, ζητήστε πληροφορίες για τα χρώματα και τα υλικά και πάρτε συστάσεις.  

Αν όμως θέλετε να διακοσμήσετε μόνοι σας το δωμάτιο θα σας πω τον πιο εύκολο τρόπο. 

Σχετικά με την επιλογή των χρωμάτων για το βρεφικό δωμάτιο προτιμήστε κάποιες απαλές αποχρώσεις. 

Επιλέξτε ένα χρώμα φόντου για όλο το δωμάτιο και ένα δεύτερο της ίδιας χρωματικής γκάμας για κάποια εσοχή η κάποιο τοίχο που θέλετε να τονίσετε. 

Μη πειραματίζεστε επιλέγοντας πάνω από 2 χρώματα διότι με τα έπιπλα και τα πολύχρωμα παιχνίδια ο χώρος θα δείχνει παραφορτωμένος προκαλώντας σύγχυση και υπερένταση. 

Μπορείτε να εκφράσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες βάφοντας τους τοίχους με φυσικό σφουγγάρι θαλάσσης αντί για πινέλο. Αυτός ο τρόπος δίνει πολύ όμορφο αποτέλεσμα και δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις. 

Προτιμήστε να βάψετε την οροφή του δωματίου σε μια ανοιχτή πάλ απόχρωση του ίδιου χρώματος. Μια κάτασπρη οροφή είναι άχαρη και μονότονη σε ένα παιδικό δωμάτιο (σκεφτείτε το μωρό ξαπλωμένο στην κούνια του να την βλέπει). 

Δοκιμάστε τις ικανότητες σας και στη ζωγραφική, δε χρειάζεται να είστε ο Picasso για μερικές άπλες ζωγραφιές. 

Πρώτα διαλέξτε ένα θέμα,πχ αν το δωμάτιο βαφτεί σε κάποιο απαλό πράσινο ,ως θέμα μπορείτε να ορίσετε: "Φύση". 

Μπορείτε να κάνετε λουλούδια, γρασίδι, μανιτάρια, πεταλούδες ίσως και έναν ήλιο με κάποια σύννεφα.Στην αγορά υπάρχουν έτοιμα stencils η αυτοκόλλητα εάν ψάχνετε για φτηνή λύση. Επίσης για τα υφάσματα μπορείτε να ράψετε κουρτίνες ίδιες με το κάλυμμα της κούνιας και να καλύψετε με το ίδιο ύφασμα την πολυθρόνα για τον θηλασμό . η τα μαξιλάρια. Μπορείτε ακόμη, να κρεμάσετε τούλι αχνοπρασινο και να ράψετε επάνω του λουλούδια και πεταλούδες για μια πιο ρομαντική νότα. 

Αλλάξτε το καπέλο σε ένα ήδη υπάρχον φωτιστικό και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. 

Κολλήστε στο ταβάνι μικρά "dark glow" αστεράκια που λαμπιρίζουν στο σκοτάδι η αγοράστε έτοιμα συννεφάκια και στερεώστε τα προσεκτικά. 

Μονόχρωμη μοκέτα η χαλί αν έχετε επιλέξει πολύχρωμα υφάσματα και κουρτίνες ή το αντίστροφο. 

Μην παραφορτώνετε τους τοίχους σε ένα βρεφικό δωμάτιο με πίνακες, φώτογραφίες κλπ..,αυτά έχουν θέση μόνο στο δικό σας σαλόνι.

Να είστε δημιουργικοί και με φαντασία γιατί το κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό.Καλή επιτυχία!
πηγή:ΟΝΕΙΡΟΔΩΜΑΤΙΑ

No comments:

Post a Comment