Saturday

Βρεφικό δωμάτιο-τα βασικά

Μια φορά κι έναν καιρό,η διακόσμηση ενός βρεφικού δωματίου σήμαινε βάψιμο στους τοίχους με ροζ ή γαλάζιο, την αγορά μιας κούνιας και λίγο αργότερα ένα παιδικό κρεββάτι.
Οι καιροί έχουν αλλάξει ! Υπάρχουν βρεφικά έπιπλα σε ότι σχήμα,στυλ και χρώμα μπορείτε να φανταστείτε.Υπάρχουν θέματα για τα βρεφικά δωμάτια, που κυμαίνονται από το Winnie το αρκουδάκι και τo baby Safari ώς τις πριγκήπισσες του Disney,τις νεραιδοχώρες με τα ξωτικά,διάφορα κάστρα με φτερωτά άλογα, ήρωες παραμυθιών και ταινιών και πολλά άλλα ακόμη,που σκοπό έχουν να εγείρουν τον φανταστικό κόσμο των παιδιών.

Από πού να ξεκινήσουν οι μέλλοντες γονείς;

Προσπαθήστε να ξεκινήσετε από τα βασικά.
Επιλέξτε έπιπλα που μεγαλώνουν μαζί με το μωρό.Υπάρχουν τώρα κούνιες που μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτια για μικρά παιδιά και στη συνέχεια μπορούν να μετατραπούν σε ένα κανονικού μεγέθους κρεβάτι.

Μια κοινή συρταριέρα μπορεί να χρησιμεύσει ώς αλλαξιέρα στην αρχή και όταν μεγαλώσει το μωρό,απλά αφαιρείτε το μαξιλάρι.

Αντί για ταπετσαρίες, δοκιμάστε τη ζωγραφική στους τοίχους με ένα μόνο χρώμα ή προσθέστε ένα faux τελείωμα για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Αν σας αρέσουν τα αυτοκόλλητα προτιμήστε να πάρετε αυτά που αφαιρούνται εύκολα χωρίς να αφήνουν σημάδια στον τοίχο.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα και κουρτίνες με κάθετες ρίγες σε δωμάτια που έχουν χαμηλό ταβάνι.Έτσι το δωμάτιο θα δείξει ''ψηλότερο''
 
Η ασφάλεια είναι η πιο σημαντική πτυχή του σχεδιασμού και της διακόσμησης κάθε βρεφονηπιακού χώρου, με κάθε προϋπολογισμό.
 
Γι αυτό αποφύγετε τις πολυ μακριές κουρτίνες που σέρνονται στο δάπεδο.Τα μωρά μπορεί να σκοντάψουν όταν ξεκινάνε τα πρώτα βήματα με τα μικρά ποδαράκια τους.Επίσης στα μικρά παιδιά αρέσει να τυλίγονται με τις κουρτίνες παίζοντας κρυφτό και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.Η ασφαλέστερη επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο είναι η χρήση μιας κουρτίνας την οποία δεν μπορεί να τραβήξει το παιδί.

Καλύψτε πρίζες και εξαφανίστε τα καλώδια.Τα μικρά χεράκια θα εξερευνήσουν το κάθε τι που θα εξάψει την περιέργειά τους.Γι αυτό μεγάλη προσοχή στις πρίζες.
Σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν προστατευτικά για τις πρίζες.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε πού και πώς θα τοποθετείτε τα διάφορα διακοσμητικά, πχ ένα αμπαζούρ μπορεί να πέσει κάτω αν το καλώδιο είναι εύκολα προσβάσιμο,γι αυτό κάθε καλώδιο θα πρέπει να μπορεί να κρυφτεί πίσω από κάποιο έπιπλο ή κομοδίνο.

Μην ξεχάσετε όμως να σκεφτείτε και εσάς.
Πολλές νύχτες θα τις περάσετε στο παιδικό δωμάτιο ώσπου να κοιμήσετε το μωρό σας. Βεβαιωθείτε ότι η πολυθρόνα που αγοράσατε για τον εαυτό σας είναι το ίδιο άνετη όσο και όμορφη.Ίσως αρκετά χρήσιμος να αποδειχθεί ένας μικρός καναπές ή μιά πολυθρόνα που γίνεται κρεββάτι.Να θυμάστε ότι μαζί με το μωρό σας πρέπει να φροντίζετε και τον εαυτό σας.
Το να είστε μαμά είναι πολύ κοπιαστική εργασία αλλά και η πιο υπέροχη!
πηγή:ΟΝΕΙΡΟΔΩΜΑΤΙΑ
Artdesign group   team
 

No comments:

Post a Comment